ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

1.
Как да се запишеш за участие
Трябва да си на възраст межу 6 и 16 години, за да вземеш участие в състезанието. За да се запишеш за участие, първо трябва да получиш позволение за това от родител или законен настойник. Видеа, изпратени за участие в състезанието няма да бъдат взети под внимание, без да има родителско съгласие за това, изразено или чрез качено на сайта видео, или чрез попълнен и подписан формуляр за съгласние. За всяко отделно предизвикателство, трябва да има получено отделно родителско съгласие.

За да бъде кандидатурата ти разглеждана при разпределението на наградите, трябва да си завършил поне две от четирите предизвикателства. Те могат да бъдат завършени във всеки момент, докато тече състезанието. Трябва да използваш едно и също екранно име по време на цялото състезание, за да можем да разпознаем кои от материалите са твои.

Можеш или да качиш сам видео-блога си на нашия уебсайт, или да ни изпратиш адреса на връзката (линка) към видеото в своя YouTube канал. Размерът на файла не трябва да надвишава 200 MB.
2.
Как да си направиш видео-блог
Разгледай страницата ни за вдъхновение и ще намериш още подробносто за това как да запишеш и монтираш видео-блога си. Най-важното, обаче, е да се амбицираш и да започнеш работа по видео-блога и да бъдеш себе си през цялото време!
3.
Мога ли да използвам музика към моя видео-блог?
Ако желаеш музика за видео-блога си, изполвай наличните теми в Audio Library на YouTube, които можеш да изтеглиш безплатно.
4.
Колко дълъг трябва да е видео-блогът ми?
Твоят видео-блог трябва да има продължителност от максимум 5 минути.
5.
Кога моят видео-блог ще се появи в галерията?
Всички материали, получени в подкрепа на участието на състезателите, ще бъдат модерирани от Cartoon Network преди да се появят в галерията, така че може да минат няколко дни преди твоят видео-блог да се появи в галерията. В галерията няма да допускаме видео-блогове, в които е използван лош език.
6.
Кога трябва да кача на уебсайта своите видео-блогове?
Състезанието започва на 31 юли, а участниците трябва да ни изпратят поне два видео-блога преди 27 август, за да имат шанс материалите им да бъдат взети под внимание при определяне на видео-блоговете, които ще достигнат до финалния кръг.
7.
Какво ще се случи във финалния кръг?
Експертното жури на Cartoon Network ще избере трима видео-блогъри, участвали в първия кръг, които да продължат и във финалния. Тримата щастливци ще трябва да се срещнат с нашия амбасадор и ще спечелят награди от Cartoon Network преди да бъде обявен победителят в състезанието.
8.
Как ще бъдат оценявани подадените за участие видео-блогове?
Експертното жури на Cartoon Network търси видео-блогъри с талант, находчивост и технически умения. Затова, покажи най-доброто от себе си!
9.
Как участват родителите ми в процеса?
Всяко дете, което се появява във видео-блог, качен за участие в това състезание трябва да поиска и получи разрешение за това от свой родител/законен настойник. Това съгласие може да ни бъде изпратено или като видео-запис, или писмено - чрез формуляра за съгласие, който може да бъде намерен при щракване върку линка "Запиши се сега".

Бихме искали да окуражим всеки родител да участва и по-активно в процеса като даде идеи за видео-блога, да определи къде да бъде заснето видеото, или какво да се каже във видео-блога.
10.
Как да бъда спокоен за своята безопасност?
Всички материали, получени в подкрепа на участието на състезателите, ще бъдат модерирани от Cartoon Network преди да се появят на сайта на състезанието "Cartoon Network Влогни", или в Cartoon Network каналите в социалните мрежи.
11.
Могат ли мои приятели или членове на семейството да бъдат заснети във видео-блоговете ми?
За всяко лице, появяващо се във видео-блог, изпратен за участие в това състезание се изисква изрично съгласие. Само при това условие, един видео-блог може да се появи в нашата галерия и да се разглежда като кандидатура за участие в състезанието. Ако твой приятел се появява във видео-блога ти, трябва да помолиш негов родител/законен настойник да попълни формуляра за съгласие и да го изпрати на имейл: contact@cartoonnetwork.bg.
12.
По-нататъчна съвместна работа с Cartoon Network
Cartoon Network и видео-блогърите, които достигнат до финалния кръг могат да се споразумеят да работят съвместно по бъдещи проекти, или инициативи.
13.
Какви са предизвикателствата?
Всяка седмица ние ви отправяме нова тема-предизвикателство, по която да коментирате в своя влог. По-подробна информация за тези предизвикателства можете да откриете по-долу. В своя влог можете да говорите и за други неща от ежедневието – не е задължително да се спирате единствено на седмичната тема. Може би желаете да споделите за натоварената си тренировка от последните дни, или за нещо забавно, което ви се е случило, докато си приготвяте сандвич, или пък сте гледали някой вълнуващ филм – можете да говорите и за такива теми във влога си!
14.
Предизвикателство 1 –„Кое от предаванията на Cartoon Network харесваш най-много?”
Денят ти винаги ли започва с поредния епизод на „Време за приключения”? Обичаш ли да прекарваш следобедите си в гледане на „Невероятният свят на Гъмбол” или „Бен 10”? Искаме да научим има някое от предаванията на Cartoon Network, което харесваш най-много. Не забравяй, че можеш да говориш и за други неща от твоя живот във влога, но и че продължителността му не може да надхвърля 5 минути.
15.
Предизвикателство 2 – „Разкажи ни за епичната си лятна ваканция!”
Плува ли в морето, или научи нещо ново, или пък получи слънчево изгаряне? А може би изяде цяла кутия вкусен сладолед? С нетърпение очакваме да ни разкажеш какво интересно прави по време на лятната ваканция!
16.
Предизвикателство 3 – „На кой от анимационните герои от ефира на Cartoon Network би се оприличил/а?”
Дали си винаги готов/а за приключения или предизвикателства, също като Бен 10? А може би обожаваш забавните мечоци от „Ние, мечоците”, защото и те като теб обичат видео блоговете? Разкажи ни на кой от героите на Cartoon Network приличаш най-много.
17.
Предизвикателство 4 –„Разкажи ни своите впечатления от новата игра от „ОК, Кей О”!
Нашата работилничка за приложения току-що завърши новото ни приложение и бихме искали ти да си сред първите, които ще го изпробват! Нарича се “ОК, Кей О! Лейкууд Плаза Турбо” и можеш да го изтеглиш от Google Play Store и iTunes. Поиграй и след това ни разкажи за преживяното по време на играта. Ако не желаеш да изтегляш това приложение, можеш да направиш влог за друга от игрите или приложенията на Cartoon Network.
ЗА ДРУГИ ВЪПРОСИ ВЪВ ВРЪЗКА С ТОВА СЪСТЕЗАНИЕ, МОЛЯ,
ИЗПРАЩАЙТЕ ИМЕЙЛИ НА АДРЕС: contact@cartoonnetwork.bg.